Bangladesh Krishi Bank Job Solution 2017 - Bank Question Solution

Bangladesh Krishi Bank Job Solution 2017

Bangladesh krishi Bank Exam was held in Dhaka city. After completing this examination we published Bangladesh Krishi Bank Job Solution at ejobscircular.com . krishi Bank Job Exam Solved are available for everyone. Let`s Check Below this Job Exam Solution 21 July 2017.

Bangladesh Krishi Bank Job Solution 2017

BKB Math Question Solution :

1. If n is an even integer, which of the followings must be an odd integer, [BKB (officer) – 2017]

A. 7n – 2
B. 5(n -2)
C. (16n+24)/8
D. (6n+12)/3

Ans: C

2. Tamim runs diagonally across a rectangular field twice that has a length of 40 yards and a width of 30 yards. What is the length of the diagonal, in yards, that Tamim runs? [BKB (officer) – 2017]

A. 50 yards
B.70 yards
C. 100 yards
D. 600 yards

Ans: A (Only diagonal not distance)

3. Solve the following inequality: -2x – 5 > x – 2 [BKB (officer) – 2017]

A.x>1
B.x<-1
C x < 1
D. x > 3

Ans: B

4. In a class 78 students, 41 are taking French and 22 are taking German. Of the students taking French or German, 9 are taking both courses. How many students are not enrolled in either course? [BKB (officer) – 2017]

A.6
B.15
C.24
D. 64

Ans: C

5. If 3-6 × 7 + 6 ÷4 = x, what is the value of x ? [BKB (officer) – 2017]

A. -3.75
B. 37.5
C. -37.5
D.-40.5

Ans: C

6. What is the next number in the series 3,18, 90, 360, ….? [BKB (officer) – 2017]

A. 720
B.480
C. 1800
D.1080

Ans: D

7. If the hour hand of a clock is turned anticlockwise from 2 pm to 9 am, thoroughly how many degrees will it have turned? [BKB (officer) – 2017]

A.210
B.570
C.150
D.510

Ans: C

8. One third of a number is four times of eleven. What is the half of that number? [BKB (officer) – 2017]

A .66
B.44
C.132
D.264

Ans: A

9. Average of 6 numbers is 8.5. When one number is discarded, the avenge of the remaining numbers , becomes 7.2. What is the discarded number? [BKB (officer) – 2017]

A 7.8
B. 6.5
C.16
D.15

ans: D

10. The business partners Rahim. Sohel and Karim agree to divide their Total profit for a certain year in the ratio 2:5:8. If Sohel’s profit was Taka 20,000 what was the total profit of the business for the year? [BKB (officer) – 2017]

A. Taka 800
B.Taka 32,000
C. Taka 52,000
D. Taka 60,000

Ans: D

11. What is the value of x in the figure below? [BKB (officer) – 2017]

A.36
B.5
C. 20
D. 10

Ans: B

(PICTURE WIIL BE GIVEN IN PDF FILE )

12. Mr. A and Mr. B have a combined weekly salary of Taka 1,000. If salary of A is increased by 2.5 times and salary of B is increased by 1.5 times, the combined salary would be Taka 1600. What was the original salary of B? [BKB (officer) – 2017]

A. Taka 100
B.Taka 250
C. Taka 900
D. Taka 1350

Ans: C

13. Jahir has 15 red balls; he gives Sami 3 balls. Sami now has twice the number of balls Jahir has left. How many balls did Sami have at the beginning? [BKB (officer) – 2017]

A.24
B.12
C. 27
D. 21

Ans: D

14. When a number is divided by 5, The remainder is 3. If the square of this number is divided by 5 then What is the remainder? [BKB (officer) – 2017]

A.5
B.4
C. 7
D. 1

Ans: B

15. The value of -3 -(-10) is how much greater than the value of -10 – (-3)? [BKB (officer) – 2017]

A.0
B. -7
C.7
D.14

Ans: D

16. If a photocopier makes 2 copies in 1/3 second, at the same rate, how many copies does it make in 4 minutes? [BKB (officer) – 2017]

A.1200
B. 24
C.144
D.1440

Ans: D

17. A pen is sold for Taka 48 with a 20% profit. What is the purchase price of the pen? [BKB (officer) – 2017]

A.32
B. 40
C.48
D.57.6

Ans: B

18. A bank pays simple interest rate of 8% on investment. If you invest Taka 5,000 in the bank, how much money would you get after 8 years? [BKB (officer) – 2017]

A. 9,255
B. 3,200
C. 5,320
D. 8,200

Ans: D (5000+3200 = 8200)

19. If 16^2x+4 =4^3x+3 then x = ? [BKB (officer) – 2017]

A.- 5
B. 1
C.
D. – 1

Ans: A

20. If the length and width of a rectangular garden plot were each increased by 20% what would be the percent increase in the area of the plot? [BKB (officer) – 2017]

A. 20%
B. 44,
C. 144%
D. 40

Ans: B

21. Find the slope of the line 5x – 5y = 7 [BKB (officer) – 2017]

A. 5
B.5/7
C. 1
D.7/5

Ans: C

22. If a man walks 14 kilometer/hour instead of 10 kilometer/hour, he would have walked 20 kilometers more. The actual distance travelled by him is: [BKB (officer) – 2017]

A. 30 kilometer
B. 50 kilometer
C. 80 kilometer
D. 70 kilometer

Ans: b

23. In the coordinate plane, for which one of the following values of x would the graph of the equation y = x^3 -x^2-6x not touch thc x-axis? [BKB (officer) – 2017]

A.2
B.3
C. -2
D.0

Ans: D

24. How many 3-digit integers can be chosen such that none of the digits appear more than twice, none of the digits equal 0? [BKB (officer) – 2017]

A. 729
B. 720
C. 756
D. 504

Ans: B (9^3-9=720.)

Bangladesh Krishi Bank Job Solution Bangla

Bangladesh Krishi bank job solution

Krishi bank job solution 2017

Bangladesh Krishi bank job solution

Bangladesh Krishi bank job solution

Hope You search for this Bank Job Solution . We will update this question solution very soon.

Bangladesh Krishi Bank Job Solution

(General Knowledge -Solution) 1. Free Trade area of Argentina, Brazil, Paraguay = MERCOSUR
2. Head quarter of AIIB = Beijing
3. Currency of Argentina = Peso
4. Black Money = income illegally obtained or not declared for tax purposes.
5. Anti Money Laundering Structure currently in force in BD was enacted in the year = 2002 (Amended in 2012)
6. Hard Loan = requires repayment in the currency of a strong eonomy
7. First private bank = AB Bank
8. Uruguay Round = WTO
9. Targets of SDG = 169
10. Who administered Oath to ministers of the Mujibnagar = Prof Yusuf Ali
11. In media the news of genocide in Dhaka = Simon Dring 12. Last battle against Pakistan army in 1971 = rayer bazar.
13. Nobel peace prize of 2016 was awarded to negotiate with= FARC
14. Nursultan Äbishuly Nazarbayev is the President of = Kazakhstan
15. Last APEC summit was held in = Peru
16. french veteran seriously considered joining the Bangladesh liberation war= Andre Malaurax
17. Nobel prize in Economics in 2016 = oliver hart and bengt holmstrom
18. Bangladesh Banks (nationalization) order was = 16, 1971
19. Headquarter of proposed LDC Bank = Turkey
20. Is not a scheduled bank = Probashi Kollyan Bank Senior officer (BKB) Math Part with Answer: In a mixture the ratio of apples,peaches and grapes is 6:5:2. If the total mixture is 39 pounds then what is the difference between apples and grapes?? Ans: 12 pounds 2. A man goes to his office at a certain time. If his waking speed is 5kmh then he is 7 minutes late. When his speed is 6kmh he reaches 5minutes before. How far his office from his house? Ans: 6 km 3. A man deposits 5000 tk at 5% annual interest for six months. In every six months he withdraws tk 500 from his principal plus interest earned. What is the total amount of interest he received? Ans: 687.5 4. A man interest and wages from his investment tk 5000. If he invests double then the wages increased 50% and total amount is tk 8000. What is his actual income in terms of wages and interest? Ans: 4000 tk n 1000 tk 5. 20 men can finish a work in 30 days. After how many days can 5persons leave the work and the remaining work can be finished in 35 days? Ans: 15 days Rest of Solution Update Soon..

Bangladesh Krishi Bank Job Solution

Bangladesh Krishi Bank Job Solution

Bangladesh Krishi Bank Job Solution

Bangladesh Krishi Bank Job Solution and Others Bank jobs circular Exam Solution are available on my website. You can Check all Job Exam Solution Clicking here.

Related Post :

#সরকারি এবং বেসরকারি চাকুরির নিয়োগ বিজ্ঞপ্তি পেতে জয়েন করুন।

পোস্টটি শেয়ার দিন..